Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Un any més participem en el Projecte “Ens ho mengem tot”

Aquest projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona el novembre de 2011, proposa dedicar una setmana de cada mes, de gener a maig, a analitzar i estudiar el grau de malbaratament d’un determinat aliment protagonista. Els objectius del projecte són: conèixer d’on venen els diferents aliments; conscienciar del malbaratament alimentari del nostre dia a dia, i reflexionar sobre el malbaratament alimentari a través d’activitats.

A la nostra escola es porta a terme de la següent forma: els dilluns els monitors de l’AMPA expliquen als nens una mica d’història de l’aliment, preguntant-los quins coneixements tenen sobre el mateix, es disposa de llibres amb receptes per a nens, així com es fan jocs relacionats amb l’aliment. Els dimarts, a l’hora de dinar s’habilita una bossa on posar les deixalles de les pomes i més tard uns quants nens o nenes pesaran tot el que ha sobrat. Els dimecres s’informa de la petjada ecològica de l’aliment malbaratat. Els dijous s’informa de la quantitat malbaratada entre tots els centres participants i finalment, els divendres, s’informa a tota la comunitat educativa de tot el procés dut a terme, dels aprenentatges…

El mes de gener de 2016 la protagonista ha estat LA POMA:

És important que tota aquesta tasca que es fa a l’escola, en quan a conscienciació del malbaratament, la continuem treballant a casa!

By | 2016-01-21T17:40:59+00:00 gener 21st, 2016|notícia menjador|Comentaris tancats a Un any més participem en el Projecte “Ens ho mengem tot”