Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Finalitza el programa ENS HO MENGEM TOT del Curs 2015/16

Prenent com a punt de partida la Guia per evitar el malbaratament alimentari: Pensa, compra, cuina, menja publicada per l’Ajuntament, el programa Ens ho mengem tot proposa dedicar una setmana de cada mes a analitzar i estudiar el grau de malbaratament d’un determinat aliment protagonista.

Aquest curs escolar (2015/16) els protagonistes han estat:

  • Setmana de l’11 al 15 de gener: la poma
  • Setmana de l’1 al 5 de febrer: l’arròs amb tomàquet
  • Setmana del 7 a l’11 de març: la mongeta seca
  • Setmana del 4 al 8 d’abril: el peix al forn
  • Setmana del 2 al 6 de maig: el iogurt

Els objectius d’aquest programa al que l’AMPA de l’escola ens hem adherit a participar-hi són: dur a terme una campanya de sensibilització sobre el malbaratament alimentari als menjadors escolars dels centres educatius de Barcelona i conèixer la petjada ecològica de determinats aliments d’ús quotidià en els àpats escolars.

Així, el passat 3 de maig, a l’hora de dinar de postres es va oferir iogurt i fruita pels qui no en volien. Aquesta vegada l’èxit ha estat total i el malbaratament del producte del 0,0!

En cada producte s’ha conscienciat als nens i nenes de la quantitat de menjar que es llença i de la importància de no fer-ho, s’ha calculat els quilos que s’han ofert i els que s’han llençat i s’ha fet un treball sobre l’aliment, elaborant contes els més grans que s’han gravat en format vídeo i s’han passat als més petits.

Tot això ha de tenir continuïtat a casa, ja que si a l’escola els expliquem que és important no llençar menjar a casa hem de crear una continuïtat d’aquesta idea.

By | 2016-06-16T07:43:10+00:00 juny 16th, 2016|noticia menjador|Comentaris tancats a Finalitza el programa ENS HO MENGEM TOT del Curs 2015/16