Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Campanya educativa perquè els alumnes aprenguin com actuar davant d’un ictus

El Departament de Salut juntament amb el Departament d’Ensenyament i amb el suport de la Fundació Ictus, ha dissenyat una campanya educativa sobre l’ictus, la seva prevenció, tractament i discapacitat, centrada en el videojoc “Te la jugues?”. Aquest està pensat perquè els i les alumnes aprenguin d’una manera amena què és un ictus i saber com es pot prevenir, evitar i tractar.

El videojoc consta de diferents etapes que ajuden a entendre millor com funciona el cervell, que és un ictus i com cal actuar. Els objectius d’aquesta eina són conèixer el funcionament del cervell i la importància d’un estil de vida saludable, consolidar la necessitat d’actuar RAPID, i obtenir una visió diferent de la discapacitat. Coneixeran què és el cervell, com funciona i com es cuida: escollint una alimentació saludable, estimulant l’activitat física, cantant mitjançant un karaoke amb la Beth Rodergas, fent puzzles i moltes altres activitats, i acabaran trucant al 112 d’una manera virtual.

Tant les sessions com el videojoc incideixen molt en el tema de la discapacitat. Tot i que la discapacitat pot alterar molt la vida de la persona que ha patit un ictus, és molt important ajudar-la per la seva acceptació i superació així com que se sàpiga valorar la importància de les capacitats que no estan afectades.
L’ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell quan una arteria s’obstrueix o es trenca. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes, i cada any suposa més de 13.000 ingressos hospitalaris. Tot i que la incidència és més elevada en la gent gran, més de 1.300 persones amb ictus cada any són menors de 55 anys. Més d’un 13% moren a causa de la malaltia i prop d’un 45% de les persones supervivents tindrà una discapacitat -motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 infants conviuen amb una discapacitat causada per un ictus.
By | 2017-05-18T20:35:50+00:00 desembre 17th, 2016|Sense categoria|Comentaris tancats a Campanya educativa perquè els alumnes aprenguin com actuar davant d’un ictus