Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Sumeu-vos a la nostra campanya “Abaixem les ràtios”

Des de la Federació d’AMPES de Catalunya, FaPaC,  s’ha impulsat la campanya “ABAIXEM LES RÀTIOS: NO a la massificació de les aules” per reclamar al Departament d’Ensenyament la reducció de ràtios generalitzada i de forma legal a les aules de P3 de manera que el número d’alumnes per classe passi de 25 a 20 a totes les escoles.
Per aquest motiu ha obert una recollida massiva de signatures a la plataforma Change.org per a què les AMPAs, les famílies i tothom qui vulgueu doni suport i s’adhereixi a la seva petició.
Defensen abaixar la ràtio base a 20 alumnes com una mesura prioritària perquè ajudaria a una millor planificació escolar i serviria per lluitar contra la segregació escolar amb una distribució de l’alumnat més equitativa. Així ho recomana el mateix Síndic de Greuges en el seu informe La segregació escolar a Catalunya: La gestió del procés del procés d’admissió d’alumnat (juliol 2016). En definitiva, la ràtio contribueix a la millora de l’educació i permet garantir una correcta atenció a les necessitats de l’alumnat.
A més, es pot aplicar de forma immediata i sense cap cost addicional en els pressupostos.
Hem d’aprofitar la davallada demogràfica per mantenir les mateixes línies educatives de P3 i reduïr el número d’alumnes per classe. Contràriament, Ensenyament s’escuda en aquest descens per tancar línies i continuar amb una política de retallades encobertes i estalvi de recursos. La conselleria no ha donat cap pas endavant per millorar la planificació escolar i la distribució de l’alumnat.
La supressió de línies dels darrers anys són conseqüència d’una mala planificació escolar i distribució de l’alumnat que tenen un efecte negatiu sobre l’equitat del sistema educatiu i expliquen, en part, la segregació escolar que continua existint a molts centres.

DEMANDES:

– Mantenir en funcionament totes les línies i tots els grups
– Adequar la ratio per interès general a la demanda de cada municipi amb una ratio base de 20 alumnes a P3 (modificació del Decret 75/2007, del 27 de març, pel qual s’estableix el procediment d’admissió d’alumnat als centres)

RAONS:
– La baixada de ratio a 20 alumnes té un efecte positiu sobre el rendiment acadèmic de l’alumnat i sobre les pràctiques pedagògiques del professorat.
– Permet un ensenyament més individualitzat i una correcta atenció a les necessitats de l’alumnat, especialment quan apareixen dificultats.
– Garanteix una major satisfacció professional del professorat perquè pot dedicar més temps a l’ensenyament i reduir les intervencions no acadèmiques.
– Facilita la possibilitat d’implantar noves metodologies d’innovació a l’aula.
– Afavoreix la implicació familiar en l’educació dels infants.

 

GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT
FEM CÓRRER LA CAMPANYA!

By | 2017-05-18T20:35:49+00:00 gener 24th, 2017|Sense categoria|Comentaris tancats a Sumeu-vos a la nostra campanya “Abaixem les ràtios”