Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Projecte Respirem Junts: Cap a una Ment Atempta

Maria Emilia Dip, mare de l’escola i de professió psicòloga, va formar als monitors de menjador per dur a terme un projecte de mindfulness, aprovat per l’escola, i demanat pels pares i mares membres de l’AMPA.

L’objectiu era que els alumnes aconseguissin aprendre tècniques d’Atenció Plena que els ajudessin a exercitar l’observació de la pròpia ment i l’atenció centrada en l’experiència del moment present (atenció i presència). A través de relaxacions (aprenent a gestionar la respiració) i diferents activitats lúdiques. Permetent dotar els nens i nenes d’un recurs com una opció diferent per poder tramitar les seves emocions, amb ells mateixos i amb els altres.

Reconèixer diferents emocions, transitar-i poder expressar-les clarament. La seva pràctica permet mantenir relacions personals enriquidores, aconseguir estratègies per solucionar conflictes, exercitar l’empatia i l’assertivitat.

En aquest magnífic vídeo podeu veure diferents opinions de com ho han sentit, alumnes i monitors, així­ com de com s’ha dut a terme:

Respirem Junts from La Farigola de Vallcarca on Vimeo.

Tot i que aquest projecte pilot s’ha realitzat enguany amb els alumnes de P5, 1r, 2n i 3r de primària, la idea és que l’any vinent ho puguin fer totes les classes.

Des de l’AMPA volem agrair als monitors l’esforç de voler participar en aquest projecte, i sobretot a l’Emilia, qui ha permès dur-lo a terme de manera totalment desinteressada.

By | 2017-09-09T18:47:55+00:00 juny 30th, 2017|Sense categoria|Comentaris tancats a Projecte Respirem Junts: Cap a una Ment Atempta