Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Guia sobre alimentació a l’etapa escolar

L’alimentació és especialment important en l’etapa escolar quan s’ha de vigilar amb detall què mengen els nostres fills en aquests anys de creixement.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), amb la col·laboració entre d’altres de la FaPaC, ha publicat l’actualització de la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar 2017 (cliqueu aquí per consultar-la), així com l’annex Recomanacions per millorar la qualitat de les programacions de menús a l’escola.

Importants els àpats en família, la participació de l’infant en el procés alimentari, tant a casa com en el menjador escolar.

Les principals novetats que recull la guia per l’etapa escolar de 3 a 12 anys són la disminució d’aliments “poc saludables” com sucs, galetes, cereals d’esmorzar ensucrats i, en general, aliments altament processats i enriquits en sucres; la reducció de carns vermelles i processades; l’increment de llegums i aliments integrals; el reforç per als làctics no ensucrats; la potenciació dels aliments estacionals i de proximitat; el respecte per la sensació de gana expressada per l’infant; la importància dels àpats en família; la participació de l’infant en el procés alimentari, tant a casa com en el menjador escolar, i la conscienciació de la necessitat de reduir el malbaratament alimentari.

La Comissió de Menjador de l’AMPA de la nostra escola, consensua cada mes amb el nostre cuiner, el Jose, un menú mensual que s’adeqüi a les necessitats alimentàries dels nens que es queden a dinar, tenint cura també de les determinades intoleràncies d’alguns d’ells.

Així, al llarg del temps han anat introduint aliments ecològics, pa integral, el dia sense animals, així com nous productes: cuscús, i peix fresc.

By | 2018-01-25T18:15:42+00:00 novembre 25th, 2017|notícia menjador, Sense categoria|Comentaris tancats a Guia sobre alimentació a l’etapa escolar