Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Dijous, 31 de gener, vine a conèixer el proyecte d’urbanismo del Coll

Fa 4 anys que les entitats i el veïnat del barri estem treballant en un projecte de pacificació del trànsit per tal que els nostres carrers siguin més amables als vianants i, sobretot, a la canalla. Els treballs encetats a la Comissió d’Urbanisme del Coll han donat pas a un estudi de mobilitat (enviat en un altre correu) i una primera proposta d’acció (que expliquem més endavant), i que no és més que un petit primer pas en un seguit de mesures que han de conduir a reduir la circulació al barri, tot evitant que sigui un lloc de pas pels vehicles rodats que en són aliens.

Per tal d’explicar el projecte i les mesures a posar en marxa, hem organitzat una xerrada des de l’Afa, el proper dijous:

DIA: 31 de gener

HORA: 17:00 H

LLOC: Escola Farigola amb tècnics i tècniques del Districte de Gràcia

Us convidem a assistir-hi ja per tal d’informar-nos i així conèixer de primera mà els pros i els contres del projecte. Els nens podran quedar-se a acollida. Les primeres mesures previstes son:

1. Restricció del trànsit a la baixada de Sant Marià: Des del Passeig Mare de Déu del Coll, només podran girar cap a la baixada de Sant Marià els vehicles que pugen pel Passeig. A aquest efecte, es pintarà un línia continua central en aquest tram de l’avinguda.

2. Restricció del trànsit en sentit sud al carrer Farigola: Al carrer Farigola: tram entre carrer Sant Eudald i carrer Mare de Déu del Coll es vol prohibir el sentit de baixada pels cotxes. Aquest tram de carrer només serà de sentit pujada pel vehicle privat. El transport públic hi podrà circular en els dos sentits. Els vehicles que vulguin baixar cap a Gràcia ho hauran de fer pel carrer Sant Eudald, plaça Mons i República Argentina. Per completar aquesta mesura, es canviarà també el sentit del carrer Balears, que passarà a ser de pujada, per eliminar els vehicles que vulguin fer drecera i tornar a baixar pel carrer Mare de Déu del Coll.

3. Restricció del trànsit en sentit entrada al carrer Portell: El trànsit al carrer Portell només estaria permès en doble sentit pels veïns i veïnes, el transport públic, bicicletes i vehicles autoritzats de l’escola Virolai. Per contra, el vehicle privat, que no pertanyi al veïnat, només el podria utilitzar de sortida. D’aquesta manera, les entrades al barri pel vehicle privat es reduirien al carrer Farigola, al carrer Rubens i a la baixada de Sant Marià (només de pujada venint de l’avinguda Mare de Déu del Coll).

By | 2019-01-29T12:49:01+00:00 gener 29th, 2019|Sense categoria|Comentaris tancats a Dijous, 31 de gener, vine a conèixer el proyecte d’urbanismo del Coll