Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Educació anuncia 25 instituts escola per al curs 2019/20

El Departament d’Educació ha anunciat que, de cara al proper curs 2019-2020, es desplegaran 25 instituts escola en diferents indrets del territori. El model d’institut escola implica que un sol centre pugui oferir diferents nivells educatius fins abastar tota l’etapa d’escolarització, entre els 3 i els 16 anys. Així, es facilita la integració i un únic projecte pedagògic. Aquest projecte ha de donar una continuïtat formativa, en especial en el pas entre l’etapa de primària i la de secundària. I al seu torn, la continuïtat ha d’afavorir un seguiment de l’evolució dels alumnes.

El fet de compartir el projecte educatiu de centre entre primària i ESO facilita la convivència entre infants i adolescents i l’aprenentatge entre iguals. A nivell de docents, la continuïtat entre etapes permet un perfil de docent més versàtil i polivalent, i alhora, promou unes metodologies d’aprenentatge globalitzades.

Els centres que es desplegaran són majoritàriament l’ampliació d’escoles per la implantació de la secundària, i en tres dels casos per fusió de centres existents –Sant Quintí de Mediona, Empuriabrava i Cornudella-. En cap cas, són centres nous que no existien el curs actual. En total, el curs que ve hi haurà 53 instituts escola –per la suma entre els 28 actuals i els 25 que hi haurà el curs que ve-.

By | 2019-02-12T09:14:09+00:00 febrer 12th, 2019|Sense categoria|Comentaris tancats a Educació anuncia 25 instituts escola per al curs 2019/20