Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Educació mantindrà un any més el pla pilot de jornada continuada a primària

El Departament d’Educació ha informat que mantindrà durant un any més el pla pilot de jornada continuada que s’està duent a terme en 25 escoles d’arreu de Catalunya i que estava previst que finalitzés aquest any 2019. 

Segons el citat Departament, l’ampliació d’aquest pla experimental que va començar al 2015-16, es deu a que volen acabar de contrastar la satisfacció de la comunitat educativa i, en especial, de les famílies.

Educació ha afegit que parlar de jornada contínua sense parlar de menjador o activitats extralectives no té sentit, donat que l’accés a les activitats extralectives en condicions d’igualtat per part de tots els infants serà una altra condició indispensable per garantir l’equitat, i això s’ha de fer necessàriament amb la implicació municipal en la proposta horària definida pels centres. 

Per últim, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya indica que els indicadors quantitatius analitzats no permeten parlar d’evidències de millora atribuïbles de manera directa a l’organització horària. Pel Departament seria important poder trobar evidències de fins a quin punt es concreta l’adhesió de la comunitat educativa, i per això ha enviat a les direccions de les 25 escoles que participen en el programa la documentació de valoració que permetrà obtenir aquesta informació i poder definir quines d’aquestes escoles continuaran finalment aquesta prova pilot durant un curs més.

By | 2019-03-28T06:40:16+00:00 març 7th, 2019|Sense categoria|Comentaris tancats a Educació mantindrà un any més el pla pilot de jornada continuada a primària