Ara que tenim el Nadal a tocar, les AFAs de les escoles s’han proposat continuar amb la lluita contra els estereotips de gènere i el sexisme en joguines, contes, anuncis i també en el pesebre.

La Comissió de Gènere i Coeducació de l’AFA de la nostra escola també s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa, i ha fet arribar a la totalitat de famílies el següent vídeo, per a que, totes les que ho creguin convenient, el visualitzin amb els seus fills i filles i puguin comentar-lo:

L’objectiu d’aquest vídeo, creat per la Comissió de Gènere de l’Escola Fructuós Gelabert, és lluitar contra els estereotips de gènere i el sexisme que trobem aquestes festes de Nadal en les joguines, en els anuncis i en el pessebre i les tradicions.

I qui para la taula? I qui serveix el menjar? Àvies, tietes, mares. Totes a ‘pringar’!” diu la cançó.

El vídeo “Atrapades en el gènere (fuig, fuig, fuig)”, que acumula més de 45.000 visites a YouTube, també reflexiona sobre els rols del pessebre i proposa alguns canvis.

I al pessebre, la dona que renta, la dona que fila, la verge Maria…, però qui són els ‘protes’? Tres reis, un nen rosset i el caganer. Aquest any canviem la tradició: posaré una caganera en aquell racó i el que renti la roba serà un pastor!