Un total de 1.460 joves ja estant participant al concurs de lectura “Llegir té Premi” organitzat durant aquest període de confinament pel Departament de Cultura. Aquest concurs té un calendari de participació que estarà obert fins al dia 21 de juny.

El concurs té 2 categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. Els joves poden seleccionar les lectures entre més de 680 títols en català, castellà i anglès i de lectura fàcil. Els títols a llegir es poden obtenir mitjançant la biblioteca digital eBiblioCat o directament dins de la plataforma per cortesia de Legiland.

Els lectors han llegit fins ara 4.771 llibres i articles i s’han format 85 equips/clubs de lectura. Un cop llegida l’obra seleccionada, els participants responen una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Els joves poden optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

En el moment de registrar-se com a participant, els lectors han d’indicar quina és la seva biblioteca pública de referència, d’aquesta manera la biblioteca pot fer un seguiment de l’evolució dels seus usuaris. Actualment, hi ha 263 biblioteques que tenen, com a mínim, 1 lector actiu.

Pots trobar tota la informació en aquest enllaç!