Al barri de Vallcarca i els Penitents som 5 escoles públiques de primària, i no hi ha cap Institut Públic, el que suposa que els nostres infants han de marxar del barri a seguir la seva educació secundària.

Des de l’any 2008 que aquest institut està planificat, s’ha trobat amb diversos entrebancs, però des de l’any 2017 tenim ubicació, el projecte està adjudicat i estem en fase de redacció del projecte executiu de l’edifici.

Un equipament nou, que respecte l’arbrat existent, que suposa que és guanyi un altre parc a 100 metres, que contempla l’us híbrid – escolar i veinal- dels seus espais, i que es necessari pel barri i per les famílies que hi viuen.

La coordinadora d’AFAs d’escoles públiques de Gràcia, i altres entitats veïnals el reclamem des de l’any 2012, cada vegada tenim més a prop.

Tots els grups polítics municipals han donat el seu suport.