Aquest darrers dies s’han produït alguns moviments veïnals en contra de la construcció de l’IES Vallcarca. Des de la Coordinadora d’AFA’s de Gràcia no defallirem en la defensa de l’Institut i en la denúncia dels interessos personals, les mentides que s’hi estant abocant i la criminalització del jovent que es du a terme des d’un sector del veïnat.

Tot i això, des del Consorci s’indica que l’IES Vallcarca, partint de les característiques de centre gran amb tres línies d’ESO i dues de Batxillerat i una capacitat per a uns 500 alumnes, té una previsió d’aixecament de 18-20 mesos, cosa que situa la finalització al desembre de 2022 o principis de 2023. I així ho publicava el diari Independent de Gràcia la setmana passada:

Aquest Institut és una necessitat per a l’educació de la canalla i el jovent del barri, per tal que pugui seguir la seva educació i vida social sense haver de desplaçar-s’hi fora.

Això ho vàrem refermar al darrer Consell de Barri, el regidor i tots els grups que hi són presents.

Us deixem un vídeo, elaborat per les nenes i els nens de la resta d’escoles públiques de Vallcarca i Els Penitents, ara cal que la Farigola ens hi sumem: