Tal com es va acordar a l’Assemblea General Extraordinària del 25 de gener de 2022, l’AFA s’ha adherit al manifest #Desconcertades que promou l’AFFAC per denunciar “l’anomalia social i educativa que representa l’existència d’una doble xarxa d’escolarització a Catalunya”. A banda de l’adhesió com a AFA, convidem les famílies a fer també la seva adhesió a nivell individual per tal de fer créixer el nombre de suports.

En el manifest, l’AFFAC afirma que no és una iniciativa “contra les famílies dels centres privats concertats, ni tampoc contra les milers de professionals que estem convençudes que es desviuen per l’alumnat d’aquests centres. Al contrari, tenim ganes de viure i conviure amb vosaltres, de conèixer-vos, d’aprendre les unes de les altres, de compartir. Volem que totes les famílies formeu part del projecte educatiu públic de Catalunya, i volem que les excel·lents professionals que treballeu a la xarxa privada concertada aporteu els vostres coneixements, experiència i compromís a les escoles i instituts públics”.

Desconcertades

Entre d’altres, el manifest demana eliminació progressiva dels concerts,  increment de places públiques,  reducció progressiva de places privades concertades, increment de finançament de la xarxa pública .

A banda de l’adhesió com a AFA, convidem les famílies a fer també la seva adhesió a nivell individual per tal de fer créixer el nombre de suports.