El Consorci d’Educació ha comunicat, en una reunió, que l’institut Vallcarca començarà a funcionar el curs 2023/24 a l’escola Pare Poveda, com a seu provisional. La previsió és que el nou edifici, que es construirà als terrenys dels jardins Comas i Llaberia, comenci a acollir alumnes el curs 2024/25.  Clica aquí per llegir la notícia completa de “L’Independent de Gràcia”.

A aquesta notícia, cal sumar-hi una segona i és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’ha manifestat a favor de l’Ajuntament en el litigi judicial engegat ara fa un any i mig llarg per part de sis comunitats de veïns de l’avinguda Vallcarca i carrer Baró de la Barre contra la construcció de l’Institut Vallcarca en els terrenys dels jardins Comas i Llaberia. La sentència, datada a 14 de juliol tomba l’acció veïnal desestimant el recurs contenciós i aclarint que el pla general qualifica l’espai afectat d’equipament i com a tal el pla especial de l’institut es pot aplicar. Clica aquí per ampliar la informació a “L’independent de Gràcia”.