L‘AFFAC, Associacions de Famílies Federades d’Alumnes de Catalunya organitza tot un seguit de formacions per compartir coneixement amb tots els agents implicats en l’àmbit educatiu, de manera bidireccional i amb la voluntat de fomentar l’esperit crític i la transformació social. Una de les àrees en què treballa són les formacions de criança positiva, destinades a totes les etapes educatives. Aquests són els propers cursos. Són tots gratuïts, s’imparteixen de forma online però cal inscripció prèvia:

▪️ Alimentació saludable en la petita infància: 13 d’octubre
L’objectiu és transmetre les principals característiques de l’alimentació saludable en la infància de manera didàctica, aportant també consells i recomanacions per potenciar uns bons hàbits d’alimentació als infants.

▪️ Autisme a secundària: 19 d’octubre
Xerrada dirigida a famílies amb alumnes a Secundària que vol trencar mites i estereotips sobre l’autisme, parlar de l’autisme des d’un llenguatge respectuós i inclusiu, oferir eines per tal d’entendre millor la condició i poder millorar l’entorn de l’adolescent amb autisme i la seva família, i prevenir situacions que poden tenir conseqüències greus en la salut mental de l’adolescent tan en el present com en el futur.

▪️ Masculinitats noves, alternatives i dissidents: 26 d’octubre
La xerrada, dirigida especialment a homes, pretén donar un espai de reflexió i autoconeixement als pares que experimenten i viuen les contradiccions entre una manera de ser home, una masculinitat tradicional, i una nova forma de ser home, sobretot arrel de la paternitat, amb la importància de les cures i les relacions afectives en les seves vides. Podem canviar els homes? Ser pare i ser parella és possible? Els homes podem cuidar-nos i cuidar la resta o no hi estem preparats?

▪️ Educar els fills i filles per detectar fake news: 3 de novembre
L’objectiu del taller és donar eines als pares i mares per a que puguin acompanyar als seus fill i filles a internet i educar-los per a un consum crític de la informació.
Quins continguts consumeixen els nostres fills a xarxes? Els intenten colar informació falsa? Com els afecta? I sobretot, com els podem acompanyar i educar? Les famílies aprendran a detectar una informació falsa, a verificar fotografies i vídeos d’internet i a analitzar comptes de xarxes socials. Tot plegat, perquè puguin acompanyar els seus fills i filles a internet i educar-los per un consum crític d’informació. Durant la xerrada, s’aportaran eines, jocs i altres recursos que poden ser útils a les famílies per treballar aquests temes i es resoldran els seus dubtes i preguntes al respecte. 

▪️El son i la petita infància: 7 de novembre
Una xerrada per donar resposta als principals dubtes i inquietuds que tenen les famílies respecte als hàbits i trastorns del son en els infants.

L’AFA Farigola de Vallcarca està associada a l’AFFAC. Aplega el 76% d’AFA de Catalunya que representen el 66% de famílies de tots els nivells educatius no universitaris: escola bressol, educació infantil, educació primària, educació secundària, educació especial. El 95% de les AFA de primària de centres públics són sòcies a l’aFFaC i el 66,1% d’instituts públics.