Dissabte 11 de març de 2023 vam celebrar el centenari de la nostra escola, inaugurada el dia 9 de març de 1923. Una efemèride tan important es mereixia una gran festa; per aquest motiu, ens vam reunir tota la comunitat educativa per fer una gran celebració oberta al barri, de caràcter lúdic i reivindicatiu, en defensa de l’educació pública, en honor a la Farigola de Vallcarca, segona escola pública inaugurada a la ciutat de Barcelona.

El dia va començar amb un acte protocol·lari iniciat amb el ball de bastons dels Bastoners de Gavà, seguit dels parlaments dels representants de la comunitat educativa i representants de les administracions (enllaç del parlament de l’AFA).

 

Cap a les 11 del matí, Joan Manel Serrat (pare d’ex-alumnes de l’escola)  i Jofre Bardagí (ex-alumne de l’escola) van pujar a l’escenari recordant el seu vincle amb la Farigola i van fer una versió de “Paraules d’amor”…sens dubte va ser un gran luxe i un moment molt emocionant!!

 

A continuació, vam cantar plegades l’himne del centenari, amb la canalla totalment entregada i llesta per bufar les espelmes….Felicitats Farigola!!!!

Tot seguit va començar el primer concert de la jornada, a càrrec dels Punkgrossos, i es van obrir les portes de l’escola, ben engalanada per l’ocasió i fins i tot amb una aula museïtzada que ens retornava als seus inicis, a l’any 1923. Era molt emocionant veure les cares de retrobament i emoció d’aquells qui feia anys que no la visitaven, i també les cares d’orgull de la canalla mostrant tota la feina de les últimes setmanes.

   

Al migdia la festa es va traslladar al parc de Maria Baldó, que porta el nom de la primera directora de l’escola, per continuar amb la jornada festiva. Vam fer un dinar de germanor (uns macarrons boníssims preparats pels cuiners de l’escola), i per animar la sobretaula un bingo musical. La canalla (i també els més grans) vam poder gaudir de jocs tradicionals preparats per Guixot de 8, i d’un espectacle a càrrec del narrador de contes Yoshi.

  

A les 19 hores la Colla de diables de la Malèfica del Coll van encendre la flama amb un espectacle de foc i color que va donar el tret de sortida a les actuacions musicals del vespre i la nit. També es va preparar una botifarrada per agafar forces i gaudir de les espectaculars actuacions de The Walking Dads (grup format per pares de l’escola) i The Mama’s & the Papa’s 2.0 (grup format per pares i mares de l’escola que per primera vegades tocaven plegats, especialment per la festa Centenari), seguits de la rumba de La Banda del Panda i de P.D. Ramona (també mare de l’escola), que va tancar la festa amb els hits del moment.

Va ser una jornada inoblidable, de la que de ben segur tots en guardarem un bon record.

Volem agrair a tothom que va participar en l’organització de la festa i va fer possible que poguéssim gaudir d’aquest gran dia; a l’Escola, a la Comissió de Festes, a la Comissió del Centenari, al Casal de Barri Can Carol, a la Comissió de Joves i la Comissió de Cultura i Festes del Coll, a la Malèfica del Coll, a XTra, a totes les famílies que van apuntar-se a col·laborar en les tasques d’organització de la diada, a tots els veïns i veïnes dels barris de Vallcarca i El Coll, i a totes les persones que ens vau acompanyar en algun moment del dia!

I un agraïment ben especial a The Walking Dads, a The Mama’s & the Papa’s 2.0 i a P.D. Ramona, sou els i les millors!!!!

L’esperit de la Farigola està molt viu i amb forces per resistir 100 anys més!!

Vídeo de la celebració del centenari

Us deixem els enllaços de les llistes de reproducció del bingo musical i de la sessió de P.D. Ramona perquè pugueu gaudir-les i recordar el gran dia que vam passar!

Bingo Musical

 

Sessió de P.D. Ramona