Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Barcelona obrirà un concurs d’idees internacional per l’ordenació de Vallcarca

El govern municipal de Barcelona ha informat avui que obrirà un concurs internacional d’idees per definir la futura ordenació urbanística de la part del barri de Vallcarca afectat per la Modificació del PGM Hospital Militar- Vallcarca, al districte de Gràcia. Aquests concurs permetrà atraure les millors propostes per reactivar aquest barri, i la guanyadora servirà com a base per formular la Modificació de pla general metropolità per a l’àmbit comprès entre els carrers de Farigola, Cambrils, Calendau, Gustavo Adolfo Bécquer i l’avinguda de Vallcarca. Els equips lliuraran les seves propostes durant el gener.

Segons l’Ajuntament, es tindrà en compte la potenciació del caràcter de corredor Collserola-Ciutadella previst al pla verd i la biodiversitat de Barcelona. I, de l’altra, es buscarà la connexió mediambiental i de vianants del Parc Güell, el parc de la Creueta del Coll i el parc del Putxet mitjançant la creació dels espais públics previstos en el planejament, així com la millora dels espais lliures ja existents.

També es valorarà positivament que la nova ordenació recuperi el caràcter del barri i que es creïn espais que posin en valor i reconeguin el patrimoni del barri, com Can Carol i la Casa del Consolat. A més, es tindrà en compte l’impuls d’una mobilitat sostenible.

L’Ajuntament té previst que Vallcarca compti amb dos nous equipaments, l’antic Consolat de Dinamarca i Can Carol, que tindran usos cívics dissenyats amb el veïnat. També es millorarà l’entorn de la zona de sota el viaducte de Vallcarca i es restauraran els jardins dels Arabescos.

A continuació podeu veure la notícia emesa per Btv sobre aquest tema:

By | 2016-10-06T09:20:44+00:00 octubre 4th, 2016|Sense categoria|Comentaris tancats a Barcelona obrirà un concurs d’idees internacional per l’ordenació de Vallcarca