Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Es recomana que els infants participin en la decisió sobre la quantitat que han de menjar

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha elaborat el document Acompanyar els àpats dels infants: consells per a menjadors escolars i per a les famílies (vegeu aquí) en què s’apunten recomanacions per als àpats dels infants, tant als menjadors escolars com al dia a dia de les famílies.

L’equip de monitors de menjador de l’AMPA de l’escola ha fet una lectura del document, que també podeu consultar per a l’aplicació als àpats a casa.

Una de les principals conclusions que conté i proposa és que l’adult estableixi què, on i quan menja l’infant, però deixant que l’infant participi en la decisió sobre les quantitats. A més d’ajudar a promoure la responsabilitat sobre la seva alimentació, el fet de deixar que ho faci pot contribuir a evitar o reduir el malbaratament alimentari, ja que es poden ajustar les quantitats de manera més real que a partir d’uns valors fixos o estàndards.

El document considera que NO és recomanable, segons ho demostren diverses investigacions, utilitzar frases remarcant els beneficis per a la salut d’un determinat aliment per tal que el consumeixi —per exemple, “et farà fort” o “t’ajudarà a créixer”—, atès que s’aconsegueix l’efecte contrari: que els infants l’associïn amb un aliment menys agradable al gust i en mengin menys.

By | 2017-05-18T20:35:50+00:00 gener 1st, 2017|Sense categoria|Comentaris tancats a Es recomana que els infants participin en la decisió sobre la quantitat que han de menjar