Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

La Farigola de Vallcarca conserva la seva memòria històrica

Una vintena d’escoles i instituts de Barcelona es convertiran en museus vius. De fet alguns, com La Farigola de Vallcarca, ja han acabat el projecte. El centre celebra els 100 anys de la col·locació de la primera pedra i conserva documents i materials com màquines d’escriure o diapositives que ja formen part de la història del centre. Per això, des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona s’ha impulsat la preservació i catalogació d’aquest material. Així, alumnes i ciutadans podran seguir coneixent la història de l’escola centenària.


El patrimoni dels centres educatius anteriors a la Guerra Civil ha començat a catalogar-se per garantir-ne la conservació. Són la xarxa d’Escoles Històriques de Barcelona i tenen documents i materials que han acumulat al llarg de la seva història. És el cas de l’Escola la Farigola de Vallcarca, que aquest novembre celebrarà els 100 anys de la col·locació de la primera pedra i ja en fa set va decidir començar a recuperar el seu material històric. Per això, es va crear l’aula històrica, on abans hi havia hagut quart de primària. Ara, en aquest espai hi ha una part on s’exposen els materials i una altra amb ordinadors per a la recerca. Cada any, alguns cursos del centre s’encarreguen de treballar la història de l’escola, gairebé centenària.

By | 2018-07-07T09:07:28+00:00 juliol 7th, 2018|Sense categoria|Comentaris tancats a La Farigola de Vallcarca conserva la seva memòria històrica