Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Escola inclusiva, menjadors inclusius: exigim el dret a menjador sense exclusions

El Departament d’Ensenyament està preparant un nou Decret de servei de menjador escolar que s’oblida de garantir l’accés de l’alumnat amb Necessitats Educatives Específiques (NEE). Això vol dir que aquests infants, tot i tenir dret a gaudir d’aquest servei com a qualsevol altre escolar, seguiran sense poder dinar a l’escola perquè l’Administració pública no preveu destinar recursos per contractar els professionals en educació especial que els han d’atendre durant el temps de menjador als centres educatius ordinaris.
Aquesta situació demostra que el Departament d’Ensenyament vulnera la normativa vigent sobre educació inclusiva, que obliga a escolaritzar a l’alumnat amb NEE als centres ordinaris i garantir la prestació del servei de menjador, i és responsable de la vulneració dels drets fonamentals d’aquest alumnat al expulsar-los del sistema educatiu públic.

Davant això, ens preguntem:
Que estan fent les famílies perquè els seus fills i filles amb NEE puguin accedir al servei de menjador als centres ordinaris?
Per què el Departament d’Ensenyament no garanteix la prestació d’aquest servei a les escoles públiques?
Quins recursos caldria destinar per garantir la dotació d’especialistes durant el temps de menjador?
Quina ha de ser la resposta de la comunitat educativa?

Objectius de l’acte:
Aquest acte públic pretén posar sobre la taula una realitat que afecta a moltes famílies arreu de Catalunya i que suposa una vulneració dels drets de molts infants al no poder accedir al servei de menjador pel fet de tenir unes necessitats educatives específiques que els obliga a requerir una atenció especial durant el temps de menjador.
L’objectiu de l’acte “Escola inclusiva, menjadors inclusius: exigim el dret a menjador sense exclusions” és conèixer de prop aquesta situació a partir del testimoniatge de les mateixes famílies que ho pateixen i debatre amb les entitats implicades sobre la necessitat de resoldre aquest tipus de vulneracions de drets a les escoles públiques catalanes.

Taula rodona:
Belén Tascón, presidenta de la FaPaC.
Lidón Gasull, advocada i directora tècnica de la FaPaC.
Carme Fernández Oliva, psicòloga i directora de la Fundació Gerard.
*Modera: Laura Safont, periodista.

Abans de la taula rodona, es projectarà un vídeo que recull el testimoni de diferents famílies que pateixen aquesta situació.

Esperem que us animeu a participar en aquest debat, obert a qualsevol persona interessada. Només amb la força de totes les famílies podrem exigir al Departament d’Ensenyament que compleixi amb les seves obligacions.

By | 2018-11-23T17:20:05+00:00 novembre 11th, 2018|notícia menjador, Sense categoria|Comentaris tancats a Escola inclusiva, menjadors inclusius: exigim el dret a menjador sense exclusions