Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Ensenyament obre un espai web de participació on-line per a la comunitat educativa i la ciutadania

El Departament d’Ensenyament ha obert un espai web de participació on-line que vol esdevenir un espai d’interlocució directa amb la comunitat educativa i la ciutadania. Aquest lloc web, basat en un format de fòrum, s’engega al voltant de tres qüestions: el servei de menjador escolar, el model lingüístic del sistema educatiu i com l’arquitectura pot ajudar a l’educació. L’objectiu d’aquesta iniciativa és enriquir el debat sobre les grans qüestions que el Departament té la voluntat de regular i/o desenvolupar en un futur.

El servei de menjador escolar: És un recurs educatiu de primer ordre. Inclou l’àpat del migdia així com l’atenció als usuaris i les actuacions educatives en els períodes de temps lliure anterior i posterior al dinar. En aquest sentit, és un àmbit idoni per educar els infants en els hàbits saludables d’una dieta equilibrada, per fer-los adquirir rutines i hàbits d’higiene, i sobretot perquè guanyin en autonomia personal i perquè en millorin la socialització amb altres companys i companyes.

El model lingüístic del sistema educatiu: El Departament d’Ensenyament ha presentat El model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya. L’aprenentatge i l’ús de les llengües en un context educatiu multilingüe i multicultural, amb l’objectiu d’actualitzar el model actual partint dels canvis produïts en la composició lingüística de la nostra societat i l’impacte de la globalització, i de les recerques i propostes en el camp de l’aprenentatge, especialment de l’aprenentatge de les llengües.

Com l’arquitectura pot ajudar a l’educació: Les noves metodologies pedagògiques situen els alumnes al centre del procés d’aprenentatge, fet que genera noves maneres de treballar a l’aula i potencia un aprenentatge col·laboratiu de competències i habilitats. Aquestes noves metodologies pedagògiques impliquen la concepció d’uns espais educatius versàtils i globals que considerin les aules, els espais relacionals i exteriors com a veritables espais d’aprenentatge més enllà de les seves funcions tradicionals de circulació i esbarjo.

Aquest espai web tindrà un format de fòrum a través del qual Ensenyament podrà resoldre dubtes i recollir propostes i suggeriments de la comunitat educativa i de la resta de la ciutadania. Per a poder participar-hi, l’usuari s’haurà d’identificar amb el nom i cognoms i facilitar un correu electrònic.

By | 2018-11-24T18:53:21+00:00 novembre 20th, 2018|Sense categoria|Comentaris tancats a Ensenyament obre un espai web de participació on-line per a la comunitat educativa i la ciutadania