Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Millorem els esmorzars i berenars dels infants

Segons l’enquesta d’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), el 94% dels infants esmorza cada dia abans de sortir de casa, i el 79% també ho fa a mig matí. 

No obstant, algunes enquestes com aquesta conclouen que el contingut és molt millorable: el 41% dels infants no inclou fruita en els esmorzars, i el 29% només ho fa ocasionalment. En canvi, gairebé el 60% (a diari o ocasionalment) sí que pren cereals ensucrats o amb xocolata quan, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta no és una opció adequada per menjar sovint. 

Les recomanacions de l’ASPCAT es dirigeixen a fomentar el consum d’aliments frescos i mínimament processats, també en l’esmorzar i berenar. Així doncs, el pa integral, els flocs de blat de moro, el musli, la llet i el iogurt natural (sense sucres afegits) i la fruita fresca (evitant que sigui en forma de suc) es proposen com a base per a esmorzars i berenars, complementats per fruita seca (nous, ametlles, avellanes, etc.), fruita dessecada (panses, orellanes, prunes seques, etc.), hortalisses (tomàquet, bastonets de pastanaga, cogombre, crema d’albergínia, etc.), aliments proteics (ous, formatge, hummus, etc.) i aliments grassos saludables (preferentment, oli d’oliva verge extra i també alvocat, crema d’ametlles o d’altra fruita seca, etc.). Es recorda que l’aigua sempre és la millor beguda i que hi ha una sèrie de productes processats molt habituals en l’esmorzar i berenar que cal relegar a moments excepcionals.

Us recordem que des de l’escola promocionem el menjar de fruita en la carmanyola de mig matí, així ja fa temps vàrem establir els DIMARTS, FRUITA A LA CARMANYOLA.

Des de l’àmbit de l’educació alimentària, es recorda la necessitat de respectar el temps i el ritme que precisa cada infant, així com el fet de donar valor als moments dels àpats. Remarcar també la importància d’utilitzar materials d’embalatge reutilitzables, per minimitzar l’impacte ambiental que genera la utilització de plàstics. També en aquest sentit, des de la Comissió Agenda Verda INSTEM A QUE ELS NENS I NENES DE L’ESCOLA NO PORTIN SUCS DE TETRABRIC PER BERENAR, AIXÍ COM NO UTILITZEU PAPER D’ALUMINI.

By | 2018-11-23T17:17:58+00:00 novembre 21st, 2018|notícia menjador, Sense categoria|Comentaris tancats a Millorem els esmorzars i berenars dels infants