Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

A partir del 2021 quedaran prohibits l’ús dels plats, coberts, bastonets i palletes de plàstic a la UE

Ahir, 19 de desembre, el Parlament Europeu i el Consell de la UE van arribar a un acord polític provisional sobre les noves mesures ambicioses proposades per la Comissió per fer front a les escombraries marines en el seu origen, dirigides als 10 productes plàstics que es troben amb major freqüència en les nostres platges, així com als aparells de pesca abandonats.

La nova directiva de la UE sobre plàstics d’un sol ús serà l’instrument legal més ambiciós a nivell mundial que aborda les escombraries marines i preveu diferents mesures per aplicar a diferents categories de productes. Es prohibiran al mercat productes de plàstic d’un sol ús (coberts, plats, palletes, agitadors per a begudes, pals per globus, bastonets de cotó, recipients fets de poliestirè, etc.). L’objectiu és limitar el seu ús a través d’una reducció nacional del consum; en requisits de disseny i etiquetatge; i obligacions de gestió de residus / neteja dels productors.

Des de l’AMPA de la nostra escola ja fa temps que en totes les festes que organitzem demanem que les famílies portin els plats, gots i coberts de casa per a no utilitzar plàstics d’un sol ús. Així mateix, des de l’Agenda Verda de l’escola també han demanat als nens que evitin els sucs individuals amb palleta per als esmorzars i berenars i des de fa un parell d’anys hem substituït els tovallons de paper per a tovallons de roba. Tot això però ho hem d’acompanyar d’accions també des de casa, per això us demanem que treballeu amb la vostra canalla la reducció de l’ús de plàstics d’un sol ús, així com el reciclatge dels residus que genereu.

By | 2018-12-20T09:16:55+00:00 desembre 20th, 2018|Sense categoria|Comentaris tancats a A partir del 2021 quedaran prohibits l’ús dels plats, coberts, bastonets i palletes de plàstic a la UE