Carret

AFA "La Farigola de Vallcarca" Tel. 93 213 88 02|ampafarigola@ampafarigola.cat

Quins petits canvis podeu fer per millorar la vostra alimentació?

La guia alimentària “Petits canvis per menjar millor” és una nova eina educativa desenvolupada en el marc de l’ estratègia PAAS (Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable).

Aquest material s’estructura en tres grans grups de missatges senzills sobre aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar-ne la qualitat per tal de ser més saludables i respectuosos amb l’entorn.

L’objectiu és sensibilitzar la població sobre aquells aspectes que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació.

Aquests són els tres missatges clau de “Petits canvis per menjar millor”:

Potenciar els aliments el consum dels quals està clarament per sota de les recomanacions:

Més fruites i hortalisses, llegums, fruita seca vida activa i social

Prioritzar les opcions “més saludables”, de manera que es transmeti la idea d’escollir, d’entre dues possibilitats “semblants”, la més saludable:

Canvieu a aigua, aliments integrals, oli d’oliva verge extra, aliments de temporada i proximitat

Reduir aquells aliments clarament vinculats a un major risc de patir malalties i també amb major impacte mediambiental:

 Menys sal, sucres, carn vermella i processada, aliments ultraprocessats”.

Podeu trobar més informació sobre aquesta guia en l’enllaç del Departament d’Agricultura

Des de la Comissió de Menjador de l’AMPA treballem sempre, juntament amb l’equip de Cuina de la nostra escola, per adaptar els menús amb propostes de millora, introduint aliments integrals, ecològics i frescos, dins la mesura del que sigui possible.

By | 2019-01-22T12:40:54+00:00 gener 22nd, 2019|notícia menjador, Sense categoria|Comentaris tancats a Quins petits canvis podeu fer per millorar la vostra alimentació?